Tuesday, 3 January 2012

Siti Fatimah Mukhtar: Di UK dan terus cemerlang

Salam,

Hangat diperkatakan seluruh negara, mahasiswa cemerlang Malaysia ke United Kingdom membuka aurat, hilang jati diri dan sebagainya. Pesan kami, jangan kita menjadi terlalu negatif, kerana kita semua manusia ada kelebihan dan kekurangan, dan ramai lagi watak cemerlang negara yang terus mengekalkan jati diri dan nama baik negara untuk kita semua teladani.

Ambillah yang jernih. Mari kita belajar daripada contoh-contoh kejayaan dan positif.

Anak Kelantan yang menduduk tempat pertama dalam SPM 2006, dengan 17 1A dan 1 2A, kini sedang membuat jurusan perubatan (Medicine) di University of Nottingham, United Kingdom. Beliau ialah Siti Fatimah Mukhtar.

Masih kekal dengan imej tudung labuh, masih kekal dengan jati diri sebagai seorang rakyat Malaysia dan sebagai seorang Muslim. Inilah watak yang seharusnya menjadi contoh kepada seluruh anak muda dan para pelajar di seluruh negara. Masa lapang digunakan untuk mengajar dan sama-sama bertadarus al-Quran bersama teman-teman di sekitar Nottingham, UK. Majlis sering dihadiri oleh para pelajar Malaysia, Brunei dan Indonesia yang bacaan mereka disemak oleh Fatimah yang sudah menghafaz lebih kurang 17 juzu' al-Quran

203 comments:

  1. Islam di seluruh dunia...Alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. nice....

    ini contoh yg ptut kita ikuti..

    ReplyDelete
  3. moga terus thabat dalam perjuangan dan mendapat redo Allah~

    ReplyDelete
  4. Semoga istiqamah sehingga ke jannah.

    ReplyDelete
  5. Allah! Moga Allah menjaga mu dan menaikkan izzah Islam krn kamu menjaga agamaNYA.

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah.. subhanallah..
    ya Allah, peliharalah kami...

    ReplyDelete
  7. terbaik siti fatimah seindah namanya juga =)
    cemburu ^_^

    ReplyDelete
  8. bukan tempat yg menjadi punca runtuhnya iman,hakikatnya itu kelemahan diri sendiri..walo jauh beribu batu dari negara yang majoriti penduduk beragama islam,selagi mana iman kuat,insyAllah takkan ada masalah..moga hidup kita dalam islam,mati kita dalam islam dan saat dibangkitkan semula,kita masih islam..insyAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  9. moga terus dirahmati Allah anak2 yg baik sebegini :)

    ReplyDelete
  10. diri sendiri yang memilih untuk menjadi siapa kita.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah..hihi..senior saye..kak fatimah..:))

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...Moga Allah sentiasa melindungi beliau dan terus thabat dengan kebenaran dan ketaatan..:-)

    ReplyDelete
  13. MashaAllah,alhamdulillah sister ^^

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah..semoga Allah menjaga iman kak fatimah walaupun d mana shja berada..amin

    ReplyDelete
  15. syabas!!!teruskan memburu kejayaan di samping peliharaan Allah

    ReplyDelete
  16. kita berdoa agar dipelihara dan mendoakan mereka yg terjerumus kembali ke pangkal jalan....

    ReplyDelete
  17. Kalau lgu ni la,sapa2pn teringin nk antaq ank p oversea kalau lgu ni punya baguih kawan utk mbimbing...teruskn usaha ni.

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. mintak kebenaran share entri ni di blog bleh ? :)

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah..moga trus istiqamah kak fatimah :),contoh ikutan terbaik iNsyaallah..

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah dan tahniah kpd adik Siti Fatimah..semoga terus berjaya di dunia dan akhirat...kami bangga dgn kamu...

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah, sejuk mata memandang..

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  25. Syukur Alhamdulillah..semoga saya pun mampu jadi seperti kamu

    ReplyDelete
  26. Semoga Allah melimpahkan rahmat ke atas beliau

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah.. Allah masih membuka mata hati agr sedar masih yg dapat kekalkn yg baik krn Dia..

    ReplyDelete
  28. Asas agama sebagai bekalan dalam diri tu penting..

    ReplyDelete
  29. alhamdulilah..smoga mberi inspirasi buat mahasiswi2 di malaysia..insyaallah~

    ReplyDelete
  30. Bila letak Allah dihadapan semuanya akan turut dengan redha dan rahmat...bukan nak cari salah sesiapa..."Sabda Rasullulah aku tinggalkan dua perkara yang apabila engkau amalkan maka tidak akan sesat buat selamanya iaitu Al-Quran dan Sunnahku". Ini bukan sabda atau kata2 manusia jahil seperti kita...UTUSAN ALLAH...ilmu tanpa amal tidak berguna..

    ReplyDelete
  31. alhamdulillah... itu la pentingnya asas agama dalam diri... sejuk je baca berita mcm ni

    ReplyDelete
  32. alhamdulillah..jadikan dia sbgai contoh

    ReplyDelete
  33. ALHAMDULILLAH....SEMOGA ALLAH SENTIASA MEMELIHARA HAMBA-HAMBA NYA...AMIN...

    ReplyDelete
  34. Alhamdulillah..jika pegangan kita kukuh,ke manapun kita berada tetap tak berganjak.

    ReplyDelete
  35. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  36. kakak terbaek ! semoga saya jadi macam kakak :')

    ReplyDelete
  37. TERUSKAN & BUAT YG TERBAIK... ANDA JD CONTOH TERBAIK BG REMAJA DR SELURUH MALAYSIA!! ANDA BUKN SHJ JD HARAPN KELUARGA TP JD HARAPN NEGARA.. JGN SESEKALI CALARKAN NAMA BAIK ITU (^___^) KAMI DOAKAN YG TERBAIK DI SINI ..

    ReplyDelete
  38. tebaek la kak fatimah!!praise to HIM!!

    ReplyDelete
  39. Salam..alhamdulillah.Allah Maha Adil.Dimana ada yang lalai disana tetap ada yang ingat dan patuh padaNYA.Inilah janji Allah buat yang yakin pada ketentuanNYA.Insya' Allah dik Fatimah kita akan jdi secerdik dan sebersih hati Saidatina Fatimah,anakanda Rasulullah SAW

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. keberkatan dari ilmu itulah pentingnya bukan hanya mencari kejayaan duniawi tapi kejayaan akhirat juga..tahniah Ukh Fatimah..teruskan istiqomah dan smg Allah menjaga penuntut IlmuNYA..

    ReplyDelete
  42. alhamdulillah...semoga menjadi teladan buat kita semua

    ReplyDelete
  43. pandai pilih kawan, tu je yang penting bila di tempat orang. alhamdulilah

    ReplyDelete
  44. alhamdulillah.. Islam perlu ditegakkan walau dimana kita berada.. bagus fatimah

    ReplyDelete
  45. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  46. kekal kanlah peribadi mu smpai ke liang lahad,kami tetap mendoakan kejayaan dan kesejahteraan kamu disan.bitaufiq wan najah...

    ReplyDelete
  47. rasa nak menitik air mata. moga Allah kurniakan anak yg solehah mcm ni utk kita

    ReplyDelete
  48. Semuga berjaya. Orang baik untuk orang baik dan orang jahat untuk orang jahat.

    ReplyDelete
  49. Alhamdulillah,moga berkekalan..Doa seorang ibu sentiasa mengiringinya,Insyaallah

    ReplyDelete
  50. Blog Yayasan Islam Kelantan share artikel ini dari sumber mengajipastiboleh. Terima kasih diatas perkongsian artikel ini.

    http://yik.edu.my/blog/?p=109

    ReplyDelete
  51. semoga beroleh keberkatan dunia dan akhirat :)

    ReplyDelete
  52. smoga Allah sntiasa mbimbing bliau n kkl bjaya dunia akhirat..sjuk mata n hati tgk dia..

    ReplyDelete
  53. Alhamdulillah.. truskn ngn kjyaan n kkal ngn imej seorg mslimah y slehah...kjyaan k.fatimah n akhlak y baik d tnjukkan akn mjdi iktan kmi pljar d mlysia....

    ReplyDelete
  54. Alhamdulillah..berpegang teguhlah kepada Allah dan teruskan beramal dengan Al-quran. tak guna kalo cerdik mana tapi kalo hidup jauh dari Allah dan al-quran. semoga Allah melindungi fatimah dan seluruh muslimin dan muslimah.

    ReplyDelete
  55. Alhamdulillah..

    seronok dengar cerita macam ni..

    teringin jugak nak belajar mengaji kat sini.. ^^,

    ReplyDelete
  56. alhamdulillah..inilah contoh hamba Allah yang berjaya di dunia dan akhirat...walau dicampak ke mana sahaja, jika pegangan agamanya kukuh, insyaAllah, Allah pasti melindunginya dari melakukan perkara yg mungkar....hebat adik ni, semoga terus berjaya dan menjadi contoh tauladan buat adik2 yang lain...

    ReplyDelete
  57. syabas kepada siti fatimah. jadilah seorang pelajar contoh dan membawa nama baik orang melayu. seringkali orang melayu suka membesar2kan hal2 negative tentanf orang kita. kalau dipublishkan akan menjaatuhkan maruah kita sebagai orang melayu. carilah yang baik untuk menaikkan maruah orang melayu. all the best!

    ReplyDelete
  58. alhamdulillah, kita, doakan hatinya sentiasa pada jalan benar, bukan dia je, semua la, hehe

    ReplyDelete
  59. alhmdlh, ada juga org post benda yg membanggakan sebagai rakyat malaysia, bukannya post benda yg negative atau mengaibkan org, faham2 le :)

    ReplyDelete
  60. Alhamdulillah tak hilang jati diri sebagai orang Islam walaupun berada di negara barat....ini yg kita mahukan....

    ReplyDelete
  61. Alhamdulillah...yang baik jd kn tauladan yg buruk jdkan sempadan..

    ReplyDelete
  62. Semoga menjadi contoh buat remaja masa kini...

    ReplyDelete
  63. alhamdulillah..semoga kita sama2 mendoakan yg terbaik utk pelajar malaysia, mudahan2 dgn contoh yg baik ni banyak memberi kesedaran kpd pelajar yg lain

    ReplyDelete
  64. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  65. alhamdulillah!semoga terus berjaya :)

    ReplyDelete
  66. alhamdulillah..terbukti didikan agama yang kukuh 'sebelum buluh menjadi rebung' benar2 menjadi..kita perlukan straight A dlm dalam agama..bukan semata2 cemerlang dlm sistem yang berpaksikan exam...(ternyata collapse?)

    ReplyDelete
  67. istiqamah memang susah... tahniah buat Siti Fatimah.
    Semoga terus cemerlang dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  68. ya Allah. terharu tgk. tahniah adik siti fatimah

    ReplyDelete
  69. syukur Alhamdullillah, biarlah terbaik di dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  70. Alhamdulillah , sejuknya perut ibu yg mengandung 9 bulan. kami disini juga ada program Kelas Kafa yg dipimpin oleh para pelajar buat anak2 Msia. komen dari seorang guru n Ibu

    ReplyDelete
  71. Alhamdulillah dan terima kasih kerana menjadi contoh yg baik. harapan akk bile balik nanti boleh jadi pakar O & G wanita

    ReplyDelete
  72. Alhamdulillah..semoga sentiasa dlm rahmat Allah s.w.t

    ReplyDelete
  73. Alhamdulillah, syukur di atas nikmat & rezeki yang Allah berikan. Mudah-mudahan perjalanan adik Siti Fatimah dan seluruh umat Islam dalam menjadi umat yg berjaya dunia & akhirat dipermudahkan oleh-Nya...Aaminnnn

    ReplyDelete
  74. alhamdulillah...untung ibu dan ayah nya...

    ReplyDelete
  75. moga Allah thabatkan kamu wahai kak fatimah. moga terus kekal dengan jati diri seorang Muslim yang berjaya dunia akhirat.

    Allah, sejuknya hati tengok :)

    ReplyDelete
  76. Subhanallah..Isteri saya yang memperkenalkan Siti Fatimah Mukhtar ni sebentar tadi dan dia sedang mengandung 6 bulan (anak perempuan)...semoga Allah mengurniakan anak perempuan yang solehah seperti Siti Fatimah kepada kami

    ReplyDelete
  77. Semoga terus istiqomah anakku, you make us very proud.

    ReplyDelete
  78. Alhamduliilah.. boleh dijadikan sbg teladan dan contoh~ Mabrukk ~

    ReplyDelete
  79. salam - Alhamdulilah...hidup dgn Al quran....serta sunnah tidak dilupakan satu kejayaan yg sgt besar ..Istiqomah...Allah hu Allah.

    ReplyDelete
  80. Semoga terus mengekalkan jati diri sebagai orang Islam. Isha Allah

    ReplyDelete
  81. Alhamdullilah,,proud of u dear...

    ReplyDelete
  82. alhamdulillah.sejuk perut mak mngandungkn kamu ;)

    ReplyDelete
  83. Sejuknya ibu yg mengandung dan melahirkan Siti Fatimah. Kita kerap juga meraikan pelajar2 cemerlang serta anak2 soleh/solehah tapi saya nak tau bagaimana ibu2 membesarkan anak2 contoh sebegini. Mudah-mudahan kita semua dpt melahirkan anak-anak yang bertaqwa, amin.

    ReplyDelete
  84. Alhamdulillah..ni la contoh yg terbaik =)

    ReplyDelete
  85. alhamdulillah! bravo kak fatimah~

    ReplyDelete
  86. alhamdulillah teruskan usahamu...semoga allah melindungi anak-anak kita di luar negara

    ReplyDelete
  87. Binalah & hiduplah di persekitaran yg solih. Jgn menyendiri.

    ReplyDelete
  88. alhamdulillah..
    barokallahu fiik..

    ReplyDelete
  89. boleh dijadikan contoh terbaik

    ReplyDelete
  90. ALHAMDULILLAH..
    doakan yg terbaek utk kamu semua..

    ReplyDelete
  91. Alhamdulillah..Malaysia perlukan lebih ramai wanita2 seperti ini ..

    ReplyDelete
  92. Alhamdulillah.. semoga saya juga seperti kamu.. :)

    ReplyDelete
  93. suke sya lihat perkembangan wanita Islam yg sedemikian. walaupun di mana kta berada, akhlak kena di jaga barulah Allah menjaga kita =)

    ReplyDelete
  94. Ya Allah.. peliharalah hambaMu ini daripada sebarang kecelakaan, kesakitan dan fitnah didunia ini... sesungguhnya Kau maha mengetahui ....

    ReplyDelete
  95. Alhamdulillah...semuga menjadi teladan kepada kita dan anak2 kita....tahniah kepada kedua ibubapa Siti Fatimah kerana berjaya mendidik anak mereka....semuga Siti Fatimah kekal begini hingga akhir hayat..

    ReplyDelete
  96. Alhamdulillah.. sejuk perut ibu yang mengandung. Tahniah kepada kedua ibu dan bapa Siti Fatimah kerana berjaya mendidik anak mereka sebegini. Tak sia² Allah bagi akal fikiran yang cerdik pd adik Siti Fatimah sehingga mampu memberi manfaat kepada umat Islam yang lain.. semoga anak ni menjadi anak yang soleh dan ibu yang mithali nanti sehingga ke akhirnya.

    ReplyDelete
  97. Alhamdulillah , ni baru boleh buat pelajar contoh .

    ReplyDelete
  98. ianya suatu pilihan...saya student kt aussie je..kat sini..saya melihat..kami booleh memilih..utk menjadi seperti org2 yg masih menjaga agama seperti ape yg siti fatimah ni buat ke...atau nak jadi sprti yg sebaliknye,.,.dulu..before saya dtg study overseas..kakak2 selalu ckp..study kat overseas nie..product dia..sama ade..awak akan jadi semakin positive @ negative..kalau awak jadi semakin positive..maka..mmg x lain, x bukan..kesan dripada tarbiyah..penerimaan hati utk merelakan diri utk di tarbiyah..sbb..bile kite menerima tarbiyah..insyaAllah..Allah htr org2 yg baik2 kat sekeliling kite..tp bile kite menolak utk ditarbiyah..maka berlaku la kes yg pelik2..x perlu nak bercerita benda ape yg pelik2 tu..sbb kena dtg, and tgk sendiri..

    ReplyDelete
  99. ayie rasa yg penting kerana pengaruh kawan2...dgn siapa seseorang itu berkawan. mcm adik ni walau dia berada di negara org dan jauh dari keluarga tapi dia masih berada dlm linkungan kawan2 satu aliran pemikiran jadi tak laa dia mudah terpengaruh dan berubah.

    selalunya pelajar yg hanyut adalah mereka yg terlalu bercampur dgn kawan2 barat mereka dan kurang bercampur dgn rakan2 satu negara dan sealiran pemikirannya.

    ReplyDelete
  100. subahanallah...banggenye saya....terima kasih siti fatimah terus mengekalkan adab2 ketimuran dan mengaja adab dan pemakaian yg sempurna..semoga anda terus berjaya di dunia dan di akhirat....

    ReplyDelete
  101. masyaAllah, hebat betol siti fatimah ni. nak jadikan dia sebagai contohlah...

    ReplyDelete
  102. Alhamdulillah.. semoga Allah swt memberkati saudari fatimah dan seluruh umat Islam di dunia dan di Akhirat

    ReplyDelete
  103. Alhamdulillah....moga Allah terus memberkati saudari...

    ReplyDelete
  104. sejuknya perut ibu yang mengandung dan melahirkan Siti Fatimah..semoga anak2ku menjadi seperti ini juga...Amin...

    ReplyDelete
  105. budaya mengaji di malaysia biasa saja. tapi dapat wat group mengaji di nottingham adalah special. :)

    ReplyDelete
  106. i wish i can be like her..contoh yg sangat baik..kalau ada ank nak letak nama fatimah dah 3 org jumpa nama Fatimah budi pekerti bagus dan islamic

    ReplyDelete
  107. "Ya Allah, Kau berikanlah hati yang TABAH utk anak ini mengharungi hidup di perantauan, Kau TEGUHkanlah imannya Ya Allah....." Amiin

    ReplyDelete
  108. trbaik....inilah yg patut dijadikan contoh...semoga adik terus diberkati dan dirahmati ...amin..

    ReplyDelete
  109. keep it up....alhamdulillah semoga ALLAH memelihara anda!!!

    ReplyDelete
  110. wasatiyyah.. bila pemikiran wasatiyyah, itu yang terbaik.. semoga terus berjaya..

    ReplyDelete
  111. alhamdulillah..masih ada sinar.
    sesuai dijadikan contoh teladan..
    mohon share perkembangan terbaru beliau..

    ReplyDelete
  112. org yg melakukan seperti masih ramai lg sebenarnya... cuma tak di keluarkan je... alhamdulillah...

    http://www.mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/01/wordless-wednesday-01.html

    ReplyDelete
  113. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  114. contoh terbaik. pandai dunia pandai akhirat

    ReplyDelete
  115. Mantap Akhirat hebat dunia , subhanAllah

    ReplyDelete
  116. bagaimana nak kontek guru-guru al quran ni?

    ReplyDelete
  117. alhamdulillah. syukur. semoga semua grad dan menjadi dr yang cemerlang...

    ReplyDelete
  118. Alhamdulillah...
    tu lah...bijak camne pun xleh menonjol sgt...siti fatimah ni x menonjol dan bangga diri pun...itulah ciri muslim muslimah sejati...

    ReplyDelete
  119. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  120. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  121. Tahniah jadi contoh terbaik! moga terus cemerlang.

    ReplyDelete
  122. tahniah fatimah......nama saya pun sama dgn kak fatimah.....

    ReplyDelete
  123. Alhamdulillah...semoga berjaya di dunia n di akhirat... amin (^_^)

    ReplyDelete
  124. sejuk perut mak yg mengandungkan nya.... alhamdulillah...

    ReplyDelete
  125. Im taking her as my role model and will always pray for her!

    ReplyDelete
  126. 'jerangkap samar yahudi '
    ketahuilah sedikit sekali mereka yang agak terselamat dari JERANGKAP SAMAR YAHUDI ZIONIS yang meletakkan EKONOMI POLITIK SOSIAL sebagai matalamat DALAM SYLLABUS KEHIDUPAN dan MENJADIKAN ADDEEN [ ISLAM IMAN IHSAN QIAMAT ALAMATUL QIAMAT ] sebagai TEMPELAN bagi menutup KERAHSIAAN JAHAT ZIONIS MELEMBUKAN MANUSIA SELURUH DUNIA menjadi GOYIEM / ternakan YAHUDI.........

    http://zharifalimin.blogspot.com/2010/08/kepincangan-sistem-pendidikan.html

    http://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=252462854807125

    ReplyDelete
  127. kagum dengan akak siti fatimah nie.. alhamdulillah... moga dia terus berjaya dan terpelihara dari benda2 yg boleh rosakkan dia... amin... =)


    p/s : mohon syer artikel nie di blog saya. Terima Kasih.

    ReplyDelete
  128. ni la penting asas agama tu biar kukuh.pergi ke mana pun boleh guide diri dr terjebak dlm kesesatan.satu contoh yg baik

    ReplyDelete
  129. Syukur..............alhamdulillah.

    ReplyDelete
  130. syukur alhamdulillah.... moge beliau kekal didalam lindungan ALLAH s.w.t....lihatlah sahabat2... apabila agama dan batas2 pergaulan dipelihara akhirnya ALLAH memelihara beliau dari melakukan kemungkaran dan maksiat kepadanya...Ambillah beliau sebagai contoh.....moge kita sme2 mendapat hidayah dan petunjuk...

    ReplyDelete
  131. Alhamsulillah .. Dalam pada heboh tentang seorg pelajar yang terkena kejutan budaya di sana, masih ada lagi insan seperti ini ..

    Semoga yang tersesat mampu kembali ke pangkal jalan .. aminn..

    ReplyDelete
  132. hebat dia ni...trsa krdil diri ni...

    ReplyDelete
  133. hanya mampu tersenyum :))))) syukur

    ReplyDelete
  134. alhamdulilah..nk cari orang berperibadi mcm ni maybe ada 1 dlm seribu :)

    ReplyDelete
  135. alhamdulillah, sedar siapa kita dari mana kita datang kemana kita akan pergi insyallah seperti yang dibaca dalam al Fatihah... ihdinassiratolmustaqim ....amin. dimana pun kita berada Allah hu samiun basir.. tak jadi le kes2 dedah2 dan gaul2 ikut selera nafsu.

    ReplyDelete
  136. Alhamdulillah...tk sia2 bekalan yg disediakn oleh kedua ibu bapanya...moga terus cemerlang...di dunia & jua di akhirat kelak...

    ReplyDelete
  137. alhamdulillah.proud of her and wish to be like her. Insyaallah :)

    ReplyDelete
  138. semoga adik siti fatimah terus konsisten dgn kecemerlangn akademik & sahsiah diri... amin

    ReplyDelete
  139. tauladan yang patut dicontohi.
    alhamdulillah, moga ia berkekalan dan semakin bertambah keimannanya.

    ReplyDelete
  140. alhamdullilah. semoga menjadi contoh kepada semua pelajar.

    ReplyDelete
  141. Alhamdulillah ... bagus bagus fatimah...ramai yang bertudung labuh dah pakai tudung kecil, sbb ikut perkembangan fesyen sbb itu kefahaman umat Islam hari ini..termasuklah ustazah dan isteri2 ustaz... apa nak jadi yer..

    ReplyDelete
  142. so..result dier mesti terbaik kan?.. actually hows dier nyer result? just curious

    ReplyDelete
  143. alhamdulillah syukur .....
    smoga terus berjaya dlm pndidikan ....:)
    banggakan umatmu ini walaupun umatmu ibarat buih ditepian pantai ..

    ReplyDelete
  144. ALHAMDULILLAH..BANGGA DGN SITI FATIMAH..

    ReplyDelete
  145. jangan pula pergi sana dok sebar propaganda suruh benci kerajaan. ape ape tahniah adik fatimah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.... Anak muda dah celik... Mahu berpegang pada quran dan sunnah.. Yang tua bl lg?

      Delete
    2. tiada propaganda tp penyampaian ilmu.. dan ilmu itu sendiri yang membawa kepada jalan hidayatNya.... :)

      Delete
  146. wahh,,hebatnya,,syabas kerana akal dan iman dijadikan dasar dalam pengajian, bukannya nafsu,, syabas buat model pelajar Malaysia ni,,

    ReplyDelete
  147. najah ya siti fatimah..ingatan amir n zaujah kat sayong,kuala kangsar perak...

    ReplyDelete
  148. Menjadi teladan pada smua.. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  149. ni hasil didikan sek agama yik.sekian

    ReplyDelete
  150. Alhamdulillah, She our cure after been hurted :D

    ReplyDelete
  151. Alhamdulillah...moga pelajar lain dpt mencontohi adik Siti

    ReplyDelete
  152. harap2 dapat masuk surat khabar..biar sume org dpt tau yg islam tu indah dan pengangan agama yg kuat menunjukkn iman kite melwan nafsu juga like piece of cake :) alhamdulillah..teruskn kak siti fatimah..

    ReplyDelete
  153. Alhamdulillah. Semoga adik Fatimah terus dilindungi Allah s.w.t di dalam setiap pergerakan dan kehidupannya. Berhati-hati dalam setiap langkah kehidupan kerana puak kafir tidak akan berasa senang hati melihat kehebatan orang-orang Islam seperti ini.

    ReplyDelete
  154. Alhamdulillah...cam cerita halovate!!!!!!!!

    ReplyDelete
  155. Alhamdulillah, semoga semua anak Malaysia tak lupa asal usul..terutamanya yg beragama Islam. Semoga iman yg senipis kulit bawang tu tetap tebal dlm diri masing2 walau dimana kita berada. Amin

    ReplyDelete
  156. nama yang baik..budipekerti yang perlu dicontohi..maruah diri dan keluarga terpelihara..kesucian agama dijaga rapi..semuga ALLAH menganugerahkan segala kesempurnaan kpd Siti Fatimah utk terus melalui jalan-jalan kehidupan yg semakin mencabar..maka oleh itu sentiasalah berwaspada pd golonganx mungkar yg akan sentiasa dan tanpa jemu utk menterbalikkan umatx Islam pada jalanx mereka..

    ReplyDelete
  157. moga menjadi tauladan...Alhamdulillah....

    ReplyDelete
  158. manusia y sentiasa ingat kepada Allah, walau pergi jauh merantau sekali pon pasti menjaga adap2 wanita

    ReplyDelete